نشست خبری معرفی دستاورد‌های درمانگاه تکامل مغزی- عصبی در مجتمع بیمارستانی امام خمینی (ره) تاریخ: 98/8/19

جلسه

نشست خبری معرفی دستاورد‌های درمانگاه تکامل مغزی- عصبی در مجتمع بیمارستانی امام خمینی (ره) تاریخ: 98/8/19

نشست خبری معرفی دستاورد‌های درمانگاه تکامل مغزی- عصبی کودکان آسیب‌پذیر روز یکشنبه مورخ 19 آبان ماه 98 در سالن شورای بیمارستان حضرت ولی عصر(عج) مجتمع بیمارستانی امام خمینی (ره) با حضور آقای دکتر گنجعلی خان مدیر درمان مجتمع، خانمها دکتر فاطمه سادات نیری رئیس و دکتر مامک شریعت معاون پژوهشی مرکز تحقیقات مادر، جنین و نوزاد و خبرنگاران خبرگزاری های مختلف از جمله: شبکه سلامت، باشگاه خبرنگاران جوان، ایران صدا (رادیو)، ایرنا، اقتصاد جامعه، سیاست پرس و ... برگزار شد.
دکتر مامک شریعت معاون پژوهشی مرکز تحقیقات مادر، جنین و نوزاد در این نشست اظهار داشت: این مرکز از سال ۸۸ تأسیس شده و یکی از خدمات آن راه‌اندازی درمانگاه تکامل مغزی- عصبی است که درآن‌واحد ارزیابی و بررسی تکامل مغزی- عصبی نوزادان نارس و آسیب‌پذیر انجام می‌شود.
معاون پژوهشی مرکز تحقیقات مادر، جنین و نوزاد ادامه داد: سال‌های گذشته امیدی به حیات نوزادان نارس و آسیب‌پذیر نبوده، اما خوشبختانه باگذشت زمان و پیشرفت در طب نوزادان، علم و تجهیزات پزشکی توانسته‌ایم حد حیات این نوزادان را به ۲۶ هفته یعنی زیر ۷ ماه برسانیم.
وی افزود: این نوزادان زنده می‌مانند، اما با مشکلات زیادی بعد از تولدشان روبرو خواهند شد، اختلالاتی در تکامل مغزی و مهارت‌های عصبی‌شان ایجاد می‌شود که ممکن است در همان ابتدای تولد ظاهر نشود و باگذشت زمان خود را نشان دهند.
دکترشریعت گفت: اولین مرحله درمان شناخت این نوزادان نارس و در معرض خطر می باشد که در این راستا مهارت‌ها و آموزش‌هایی به کارکنان داده‌شده تا ارزیابی‌های مناسب صورت بگیرد. دراین‌بین به خانواده‌ها هم آموزش‌های مقدماتی داده می‌شود تا بعد از ترخیص به این مراکز رجوع کنند.
معاون پژوهشی مرکز تحقیقات مادر، جنین و نوزاد افزود: این مهارت‌ها و آموزش‌ها اعم از ماساژ درمانی، آب‌درمانی، نرمش‌ و تحریک هوشیاری نوزادان است که گاهی نیاز به توان‌بخشی‌های مختلفی هم پیدا می‌کنند، انجام این عملکرد‌ها تا سه‌سالگی ادامه خواهد داشت، خوشبختانه حدود ۲ هزار نوزاد آسیب‌پذیر تحت پوشش قرارگرفته‌اند که توانسته‌ایم حدود ۵۵ تا ۷۵ درصد آن‌ها را در این مرکز تحت درمان تکامل مغزی- عصبی قرار دهیم.

دکتر فاطمه نیری عضو هیئت‌علمی و رئیس مرکز تحقیقات مادر جنین و نوزاد بیمارستان امام خمینی (ره) نیز در این نشست اعلام کرد: 8 تا 10 درصد نوزادان متولدشده در کشور تحت تأثیر اختلالات تکاملی است.
مؤسس مرکز مشاوره تکامل مغزی - عصبی بابیان اینکه یکی از مهم‌ترین اهداف هزاره سوم سازمان جهانی بهداشت، حفظ و ارتقاء سلامت مادران و نوزادان است اظهار داشت: در این مسیر یکی از مشکلات مهم عدم آگاهی مادران و همچنین در خصوص مراقبت‌های بهداشتی خود و فرزندان خویش است، به همین علت مراکز تحقیقاتی تغذیه با شیر مادر و مادر، جنین و نوزاد اقدام به راه‌اندازی یک مرکز مشاوره تکامل مغزی - عصبی برای ارائه خدمات مطلوب به این گروه نموده است.
وی افزود: نگهداری از کودکان دارای اختلالات تکاملی مستلزم فضاها و امکانات پیچیده‌ای است و شانس زنده ماندن نوزادان دارای چنین خصوصیاتی را افزایش می‌دهد.
وی در بیان تفاوت عقب‌ماندگی با اختلالات تکاملی گفت: عقب‌ماندگی یکی از اختلالات تعاملی است و در این مرکز برای درمان عقب‌ماندگی‌های تکاملی از قبل از آشکار شدن آن، به‌صورت پیشگیرانه اقدامات توان‌بخشی انجام می‌شود.
وی گفت: حدوداً در کشور ما 8 تا 10 درصد نوزادان نارس به دنیا می‌آیند که در دنیا نیز حدود 3 تا 5 درصد نوزادان دچار ناهنجاری مادرزادی هستند.
دکتر فاطمه نیّری در ادامه بابیان اینکه دلایل متعددی می‌تواند عامل اختلالات تکاملی شود، اظهار کرد: به هر دلیلی که کارکرد مغز در دوران جنینی و در ماه اول تولد تحت تأثیر قرار بگیرد، از عفونت ساده تا مننژیت که پرخطر محسوب می‌شود ممکن است بعدها تکلم، شنوایی، هوش و ...را تحت تأثیر قرار دهد.
توضیح اینکه درمانگاه تکامل مغزی- عصبی نوزادان نارس و کودکان آسیب‌پذیر مجتمع بیمارستانی امام خمینی (ره) دوشنبه و چهارشنبه از ساعت 9 تا 17 در کلینیک استاد یلدا، طبقه چهارم، درمانگاه کودکان برقرار است.
شماره تلفن برای دریافت اطلاعات بیشتر و نوبت‌گیری: 61193013 و 61193020

کلمات کلیدی

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

ارسال نظر

نظر خود را وارد نمایید:

متن درون تصویر را در جعبه متن زیر وارد نمائید *

چت آنلاین